Bygger och utvecklar roddbåtar för sport, motion och långfärd

Øyvind Lind - En dröm går i uppfyllelse

En roddtur norr om polcirkeln i midnattssolens land.

Tänk dig att under 13 dagar ro mer än 300 km nära naturen bland några av de vackraste strandlinjerna i världen!

 

Priset du får  betala för 60 000 årtag under en roddtur runt Hinnøya, Norges största ö, är ett par blåsor i händerna.

Under 18 månaders tid planerade Øyvind Lind, en 66-årig arkitekt från Nord-Norge, sin resa.

Havet runt Hinnøya kan vara förrädiskt och med starka strömmar. Bra planering och förberedelser samt att inte sikta på att slå hastighetsrekord gör att en roddtur som detta blir en fantastisk upplevelse.

Efter resan sammanfattade Øyvind att det är viktigt att planera sin resa i etapper och ta sig tid samt att hålla sig till planen. Det gav honom möjligheten att uppleva den underbara naturen på nära håll och möjligheten att njuta av kulturen när han träffade både lokalbefolkning samt turister. Han var också imponerad och mycket nöjd med hur hans båt hanterade och betedde sig i havet även om förhållandena var ganska tuffa ibland.

Øyvinds båt är en ROW VagaBond 4,7, en roddbåt från ROW Generation i Sverige. Det är en kustexpeditionsbåt, designad och serietillverkad speciellt med tanke på denna typ av kustturer.  Denna roddbåt är utrustad med rullsäte, utriggade årtullar, självlänsande däck och sittbrunn.  Tre stora vattentäta fack ger bade flytkraft samt möjlighet till förvaring på längre turer.
Det sjödugliga skrovet har exceptionellt bra roddegenskaper, är designat för att ge en mycket torr sjögång samt för att klara krabb sjö som ofta kan finnas i kustnära omgivningar.