Bygger och utvecklar roddbåtar för sport, motion och långfärd

Mer om rodd

Ro för motion och långfärd

Klassiska roddbåtar med vackra linjer som påminner om sekelskiftets bortglömda skönheter utrustad med en ultramodern roddutrustning framtaget och utvecklad för tävlingsbåtar.

Bild 11

Utvändigt bidrar båtens tidlösa skrov med det snygga språnget och den vinglasformade akterspegeln till det klassiska utseendet. Roddbåtar som kan gå i arv i flera generationer. Våra båtar är lika härliga att se på som att ro. Invändigt finns den senaste tekniken i roddutrustning. Demonterbara monorail rullsäte, riggar, mm.

Det är en upplevelse att ro en båt som är optimerad för ett ändamål:
Rodd – motionsrodd eller långfärd.


Trots denna optimering har våra båtar en flexibilitet som passar alla livsstilar. Ta med en kompis eller barnen på en utflykt. Ro hårt eller flyt bara omkring. Ta med lunchen och bege dig ut på äventyr. Enkel att lasta på biltaket inför semestern eller ta med packningen i båten och ge dig ut på en roddsemester.


eXplorer biltak
Obegränsade möjligheter för äventyr för den egotrippade individen eller för hela familjen.

Säkerhet
Tack vare ett bredare skrov än tävlingsroddbåtar är båtarna mycket stabila. Man kan stå upp i dem under sjösättningen eller ute till havs. Den prominenta stäven gör det möjligt att klara stora sjöar. En djup köl och hög akter gör det spännande att surfa ner för vågor. En del båtar har extra inbyggt flytkraft i dubbla skrov. Detta är ”havsgående” eller utriggade kustroddbåtar med rörligt säte.
Bild 1
Enkelheten
Tack vare smarta riggersystem är uppställning och sjösättning en bagatell. Det förenklar både tilläggning och instigning från bryggor. Sänk ner din båt från bryggan, bär av, och du är på väg! Sätet är något högre än i en traditionell tävlingsroddbåt vilket gör dem mycket mer bekväma. 

Flexibilitet
Båtarna finns i  olika storlekar och utförande och vissa kan även riggas både för singel- och dubbelrodd. Att ändra från enkel till dubbelrodd tar inte många minuter och sker med enkla handgrepp.