Bygger och utvecklar roddbåtar för sport, motion och långfärd

Rodden är bra för både kropp och själ

Ro för kropp och själ

Rodd med rullsäte, utriggade kolfiberåror och snabba skrov är den perfekta motionen. Det är en effektiv men skonsam träningsform och ett roligt sätt att hålla sig i form på. 

Rodd kan du utöva i många former; motionsrodd, långfärdsrodd, kustrodd, äventyrsrodd, ensam- eller dubbelrodd. Det är bara att bestämma dig för vad som passar in just för dig. Rodden som aktivitet är oberoende av ålder, kroppsstorlek och fysik. Du lär dig snabbt, på mindre än en eftermiddag, och hittar snart rätt nivå för utifrån din kapacitet för högsta njutning. Rodden är sedan länge erkänd som en mycket effektiv rehabiliteringsform för exempelvis knäskador.

Våra båtar är utvecklade inhouse av Wim Kotzé tillsammans med småbåtsdesignern Hans Friedel. Vi har utgått från tävlingscullers, men anpassat dem efter skandinaviska kustförhållanden och lagt stor vikt vid att de ska vara roliga att använda oavsett vilken nivå du ligger på. Modellerna från Row Generation är snabba, men stabila och går fint även i krabb sjö. Du är inte begränsad till att håla dig i hemmaviken eller till dagar då vattnet ligger blankt. Tvärtom inbjuder dessa båtar till att utforska både olika omgivningar och väderförhållanden.Med farten och de stabila skroven öppnar nya horisonter upp sig och du kan med fördel ro i oskyddade vatten. Rodden är utvecklande för både kropp och själ.